Thursday, August 6, 2009

Preparasi 3: Pakaian


jika hendak bertandang ke tempat orang, haruslah berpakaian kemas-kemas (cheewah)...research aku ni berdasarkan harga di Walmart yang boleh didapati di kebanyakan bandar-bandar utama di US...Walmart adalah seperti Giant di Malaysia, tapi jauh lagi besar! jadi, ayuh kita lihat apa yang menanti kita di sana...

Preparasi 3: Pakaian

Jeans: OMG! ini adalah jenis pakaian yang aku takkan boleh miss untuk pakai sebab aku benci seluar slack! melalui research aku dalam bidang pakaian, jeans adalah antara pakaian paling mudah untuk dapat pada harga yang murah di US...mari kita lihat apa jeans yang ada di Walmart:


  • Levi Strauss & Co. Jeans : $12.50 ~ $ 16.00 (***** asal murah giler babeng? kat Malaysia rm200++!)
Upper Attire: mungkin ini pendapat aku sahaja dan mungkin aku syok sendiri...tapi bagi aku, t-shirt design and style amat 'kebudak-budakan'...balik-balik nak kasi nampak ganas, taruk gambar skull...mungkin dipengaruhi taste aku untuk baju style indie...tapi, di sebelah yang lagi terang (on the brighter side), harga baju amat amat amat murah!
  • Polo shirt: $3.00 (W-T-Fish!!) ~ $ 20.00++
  • Cardigan: $9.00
  • Shirt: $10.00
Kasut: tak banyak yang tepati citarasa aku (kasut ala-ala converse), tapi bagi sebagai info saja...


  • Running Shoes ntah apa jenama: $10.00
  • Selipar jamban: $1.00 ~ $4.00
Shorts: tak ramai orang Malaysia, terutamanya yang beragama Islam yang suka pakai shorts memandangkan susah untuk nak solat (kene pakai kain pelikat) dan hampir menampakkan aurat lelaki (atas lutut)...tapi aku suka shorts sebab senang nak bergerak dalam dorm...


  • Shorts ntah apa jenama: $5.00
  • Wrangler Shorts: $ 12.50
Slacks: Argh!! benci slacks...tapi untuk iktibar/rujukan sahaja demi kebahagiaan bersama dengan orang-orang suka slacks...


  • George Slacks: $12.00
Winterwear: Oleh sebab winter wear baru agak mahal (average $150), dan aku belum puas research pasal winterwear, jadi lebih baik pilih option untuk beli yang 2nd hand atau sewa saja dari kedai kat State Street, WI-Madison...

7 comments:

Zafree said...

dalam usd atau ringgit?

a d a m™ said...

usd

ct.mashitah said...

LYKE DIZ POST REALLY3 MUCH! XD

ps: winterwear tu.. ade akak kt stc tu ckp, mase dh winter biase ade sale. n sale tu sgt2 mura... harga jatuh smpi 30usd cmtu..

a d a m™ said...

ahah....bab shopping mmg la suka ek?

oh gitu plak ek? dr. adnan yang bagi ceramah kat stc, dia dah duduk wisconsin berbelas2 tahun...dia kata baik beli awal pulak...sbb time winter da mahal...hurm...keliru...

ct.mashitah said...

opening2.. @_@

ikhlas said...

hey adam, since i used to live in madison, i'll tell u that the best way nak save duit ialah dengar2 kalau ada garage sale. kat situ dapat barang2 murah (walaupun secondhand tapi most dalam good quality lagi).

btw, kat UW library ada collection asian films paling besar skali. so, kalau u rindu2 nak tgk cerita2 asia, silalah berkunjung ke library tersebut. :)

i jeles u dapat gi madison!!! >_<;;

a d a m™ said...

wow...never thought u've lived in madison b4!

garage sale? i've heard some seniors mentioned that before...i'll keep my ears n eyes open for the sale...thanx :D

miss plak dpt wales! best per... :P