Tuesday, August 18, 2009

Fast Forward

jika sebelum ini, ramai yang kecewa tatkala mendapat berita tiket flight bakal ditunda ke 25hb ogos dan bukannya 23hb ogos...9 orang yang digembar gembur 'bernasib baik' kerana fly lambat dan dapat berpuasa lama sikit dengan keluarga pasti tertanya-tanya mengapa nasib mereka sebegitu 'bernasib baik'...

mereka yang 9 orang tu ibarat mendapat sampul surat 'fast forward' dari MARA!

tapi, disebalik sesuatu musibah pasti ada hikmahnya...it turn out to be that the 'lucky' 9 people are indeed LUCKY!! terdapat perubahan pada masa kritikal atau last minute turnover pada jadual flight mereka...fly 2 hari lagi awal dari yang tidak ditukarkan masa flight (termasuk aku)...

19 pelajar yang lain seperti mendapat detour...fly lambat sket dari 9 orang tuh...ades...

alahai...untung diaorang dapat sesuaikan diri di sana lebih lama (hilangkan jet-lag)...kami yang baki-baki nih, terpaksa sampai-sampai jer terus kene join SOAR (orentasi) berbekalkan bontot yang masih kebas...

6 comments:

sneakers said...

mesti best kan klu dpt jd org2 yg "bernasib baik" dan "lucky" tu kan!~ hehee.sapelah untung sgt tu XP

Arif said...

lagu zee aci sumpah best and straightforward!!!

Zafree said...

ader hikmahnya :D

bley gie tgk diorg fly dlu

hehe

a d a m™ said...

yatie: yer la....kutuk la...

arif: hhaha...mmg kalo bagi kat org yg curang mmg panas (gaya ustad wan)...

zafree: haha...apa best...lagi rasa tak sabar nak fly ada la...

van der shraaf said...

lucky la sgt..kalo lg awal lg ar x lucky..

THALHAH said...

sayu gle dak2 wisconsin yang fly awal..fly malam ramadan.xsempat berpuasa bersama keluarga buat terakhir kalinya sebelum fly..wuhu~