Monday, July 27, 2009

SABS? Apa tu? Tak Pernah Dengar Pon?

selasa, 28.7.2009, 10.57am

aku
: salam, boleh tanya sket? nih nombor sekolah sultan abu bakar kuantan?
sabs: ehem? yer...
aku: oh..saya bekas pelajar sekolah...boleh saya datang ambik sijil spm 2007 esok?
sabs: sijil spm?
aku: yer, sijil spm tahun 2007...ada lagi tak?
sabs: awak datang la amik! (nada marah cam dia pulak kene hantar kat aku)
aku: esok? (masih tak jelas bila boleh ambik)
sabs: awak datang la pejabat esok amik sijil tuh! (nada tinggi/kurang ajar)
aku: ok ok, terima kasih...salam... (redha jek la)
sabs: *tuut*tuut*tuut*tuut* (putus line)

*sabs = Sultan Abu Bakar School, Kuantan.

ades...aku memang kecewa betul dengan sikap kerani kat pejabat sekolah lama aku...mungkin salah aku jugak tak bagitaw aku nak datang dari negeri sembilan...bukan nyer kuantan...tapi dia pun tak patut la tengking aku gitu gaya...

lepas aku kecewa ngan sekolah aku yang hilangkan file (ada banyak sijil peringkat negeri+rekod kesihatan) time form 5 dulu, aku dah mula rasa benci sekolah aku...ditambah dengan peristiwa dialog diatas, makin aku rasa tak bangga dengan sekolah aku...

ramai member-member aku selalu menyebut2 perihal sekolah lama mereka dengan rasa bangga dan sayang...namun, bagi aku? rasa malu aku nak sebut nama sekolah tuh...mungkin pada masa hadapan, aku hanya akan sebut nama-nama cikgu yang telah berjasa kepada aku, bukannya sekolah aku yang cam hampeh tuh...(noktah)

6 comments:

magna_journey said...

rilek adam....rilek....bakar je lpas blik us nnti...

ct.mashitah said...

xpe2. lps ni sbut2 wisconsin plak. ;p

Zafree said...

itu mereka2 yang x professional...mencampur-adukkan emosi dgn kerja..

mmg la kte manusia tapi biler kerja kena la ikut etika...

ko wat jer macam MRSM Muar...bakar jer pejabat tu...haha

QiBi said...

hahaha
lek r dam..
skola tu ko aggap tmpt amek spm je..
xya kenang2 lg
hahaha

a d a m™ said...

to beejay: kalo aku bakar kang member2 yg aku list dalam borang keselamatan MARA tu kene panggil bagi keterangan kang...haha

to mashi:heh...wisconsin mungkin akan jadi memorable...tapi tak sama memorable-nyer ngan skolah...

tp zafree: sekolah aku nama jer skolah primier (bawah satu anak tangga dari cluster), tapi sistem pentadbiran hampeh...

to naqib: haha...aku amik PMR sekali ar kat skolah tuh...giler bnyk kenangan aku dpt...tapi masalah giler skolah tu dari budak2nyer sampai la ke pentadbirannyer...

van der shraaf said...

kerani tu tgh PMS (even kalo dier laki)