Sunday, January 25, 2009

Tsuki (bulan)...

sebulan sudah berlalu,
febuari muncul kembali,
dengan kehangatan semalam...

tanpaku sedari,
kupetik mawar merah,
ku tulis sepucuk puisi...

ades..terlebey2 plak aku feeling...amik2 sket dari lagu alleycats pastu ubah2...

tapi gitu la yg berlaku sekarang...sebulan dah aku duk intec, tak balik2...macam2 berlaku...yg buruk dan yg baik...tapi kai nih aku lebhkan kepada yg baik...pastu down-scoping kepada isu yg lebih menarik...

kelas ku...

walaupon zhafri dah buat, tapi aku degil gak nak wat...dr kaca mata aku sendiri...sbb aku suka perhati tingkah laku org lain...sbb tuh la posisi aku duduk dlm kelas adalah yg terbaik utk memerhati semua org dlm kelas...heheh...

aku akan susun watak2 dlm kelas aku mengikut urutan dr kiri ke kanan, dr hadapan ke belakang...

****************************
*row 1*
naimah : tade lah pendiam mana seperti yg aku sangka...pemalu sikit2...tapi kuat nyakat irshad CAAB (cute as a button)... aku dgr dia minat anime...tapi tak prove agi...kene tanya nih...

afiqah : friendly giler lah aku cakap sama lu...walhal tak ramai perempuan berani nak approach aku, dia selamber jek ckp ngan aku...minat giler ngan lagu2 inggeris yg lama...old-skool beb! bawak keta honda city ke intec...peh...kagum2...

naz : teman aku bermain DOTA sem dulu...agak pendiam mula2...tapi lepas wat presentation pasal rokok, peh...gempak siot!!! walaupun dia isap rokok, tapi dia nih jarang2 isap rokok...tuh yg bibir dia merah lagi...aku rasa dia nih masih lagi kurang keyakinan utk berdepan ngan org...eye-contact skill masih lagi lemah...takper naz, aku pernah jadi cam ko dulu...cuba ko latih diri pandang mata org lain time berbual...tak kira la laki ker pompuan ker...insyaallah okay...

tengku : mamat nih aku respek giler...tabik spring gitu...berani tahap gaban kat depan khalayak ramai...bab buat lawk mmg no.1...lawak ala2 mr.bean...ramai org kata dia nih pelik...tapi aku kata dia nih one-in-a-million nyer org...mmg aku akan ingt dia sampai aku tua kang...
*row 2*
fazira : aku ada la dengar macam2 sal dia nih dr member2 laki aku...kebanyakan drpdnyer amat la tak sedap didengar...walauon gitu, selama aku duk belakang dia (jgn pikir macam2 okay), dia nih ok je...peramah + sweet goks...mmg tak dinafikan dia nih mmg wanted dr america (ADFP) sampai la ke australia (AUSMAT) melalui sumber2 aku...

yati : mmg speaker terbaik kelas masa presentation hari tuh...amat konfiden dan berpendirian tinggi...calculus genius...walaupon nampak cam tak paham...sedar2 dpt result gempak...pergh...tabik spring...

asila : tak silap aku, dia nih la perempuan pertama aku tegur masa baru masok intec sem 1 dulu...tapi dah lupa sbb apa...time MMS dulu lar...sama group...dia nih mmg unik cara dia cakap...gaya selamba gitu...cam apa miss asma kata...ada skill main gitar, dan berminat utk jadi singer...tapi katanya, suara dia tak sedap...urm...rilek la asila, aku pon dulu selalu kene ejek sbb menyanyi suara tak sedap...cube latih vokal sendiri...ada cara basic...lama2 ok gak...aku pon skrg takde la sdap mana suara, tapi boley la gune utk nyayi sambil main gitar...

zahira : hoho...member kelas lama aku...mmg bercakap-keluar (outspoken) tol la dia nih...ekspressi dia ngan suara dia mmg interesting giler...best dgr dia berceloteh, tak kira la time kelas ker luar kelas ker...kaki gosip nih...kembar kepada alia kelas jackson (menurut Syazwan la)...menurut dia, dia pernah jadi anti-sosial? cam tak caya jek...pergh...(0.0)

fatin : minah jiwang nih...terkejot gak aku bila dia dedahkan perkara peribadi (mungkin terlalu peribadi bagi aku) kat kelas pasal _______ (harap denverians paham) ...muda setahun dr yg lain2, tapi bijak gile...suara dia amat la perlahan...agak susah aku nak dengar...no offense kay?

sarah : nih lagi sorang yg friendly tahap giler babeng nih...memula nampak jek pemalu...lepas seminggu dua, cam langit ngan bumi...macam2 soklan dia tanya aku...selalu sangat uji aku nyer colour-blindness ...jadi labrat la aku....wakakakak...dia tak caya aku ckp yg laki2 pon kuat gosip...melalui member aku, sarah nih amat la bai org nyer, sampai selalu jadi mangsa ejekan/sakat org lain...sian dia...walaupon dia ngan aku sama2 jadi class-rep, tapi dia selalu tanggung apa yg aku lalai...

asma : hmm...diam2 ubi terlalu berisi...diam2 dia, ruper2 nyer bekas ratu gothic wa cakap sama lu...gempar satu kelas bila taw pasal nih...mmg aku tak expect dia camtuh...ada gaya perempuan yg matang...cam dah ada gaya cikgu gitu...

hani : diam2 dia pon berisik la gak...baru aku taw dia nih kuat giler gosip...wakakak...no offense okay?...mmg susah bagi aku nak ramal personaliti org bertudung...aku kene lagi teliti lepas nih...rajin giler dia nih...raja pon rasa tergugat bila selalu nampak dia study jek dlm kelas...hahax...
*row 3*
aku : no comment...takkan la aku nak komen diri sendiri...cam masok bakul, angkat sendiri, pastu jatuh tergolek...

irshad CAAB : teman dengar lawak bodo aku sepanjang kelas...pendiam gak la memula...tapi berjaya menjadi lebih liar sebaik saja aku kenal dia lagi mendalam...terer japanese goks...calculus mmg cam nasik utk dia...tak practise sgt tapi markah gempak...cam nasik, tak sedar makan, tapi kenyang...(ada significance ke metaphor aku nih? ades...)

raja : kutok aa...mmg motto dia...kalo tak kenal maka tak cinta...cheewah...lol...cer la kenal rapat2 ngan dia nih...walaopun org akan rasa2 dia nih cam alim giler, namun, dia nih ada gak part nakal dlm diri dia...ekekek...nakal lar dia nih...tuh jek komen aku utk dia...heheh....bukan nakal yg jahat lar...nakal yg baik...

zafree : 1st time aku jumpa dia..."sissy"...sorry eh zhafri...tapi dia cuba berubah jadi lebih manly...dan aku harap dpt tolong dia...aku dulu pon bergaul gak ngan golongan sissy, tapi pendirian aku teguh, aku tak mudah terpengaruh ngan org lain...dia nih mmg insan yg dilahirkan genius dlm matematik...mmg tak disangkal ...suka menolong org lain dlm matematik tak kira masa...

syazwi : mat jiwang dlm kelas...suka sgt wat tingkah laku romantik dlm kelas...juga dikenali sebagai sweet talker...dia gak la dalang disebalik pelantikan aku sebagai class-rep teranayia Denver...terrer dlm basketball + math ...kalo dr segi skill main gitar, aku dpt rasa dia jauh lagi terrer dr aku...huhu...

ashraf : pioneer utk perkataan "geeeniiuuusss" sejak sem lepas...C++ da jadi cam nasik utk dia...satu2 nyer dak ADFP yg dah dpt tawaran universiti kat US...wa tabik sama lu...huhu...mana tawaran aku ni...tak sampai2 lgi...

naquib : aku tgk muka dia 1st time dulu cam muka kaki gaduh jek..ekekeke...takder la...cuma muka ada la gaya2 otai kalo at skool aku dulu...hebat dlm calculus dan selalu disamping isteri tersayang...heheh...tak bnyk aku taw pasal dia...harap ley kenal lagi dlm...

khairi : pergh...mmg girl-magnet dia nih...mmg laki lain jeles ar sama dia...calon suami melayu terhebat...ekekkek...kene investigate lagi bnyk nih pasal dia...sikit sgt aku taw...yg aku taw mak dia panggi dia "An" jer...dr sumber yg terpelihara...

nabila : 1st impression pasal dia..."musti ala2 zahirah and da gang dia nih..." ...tapi sekali lagi, ramalan aku salah sesalah nyer...dia ada masalah stage-nervousness...amat la pemalu...member2 aku pon expect dia nih outspoken sbb dia dr kelas top sem lepas...well, don't judge a book by its price tag...hahax...yg aku dpt taw pasal dia nih adalah, dia dah berpunya...ada la sumber aku... (^-^)

7 comments:

zafree said...

banyak giler ko komen sorg2...tiber2 khairi nyer pendek jer.haha

namer aku 'zafree' weyh~

sila btolkan ejaan atau virus akan menyerang blog anda

mwahaha

aku x marah pasal sissy tuh...tu mase zaman kegelapan aku.hehe

van der shraaf said...

aku dpt rasekan bahawa kelas Denver kite ni mmg mcm best...setiap org ade attitude yg unik n tersendiri...warna-warni Denver!

a d a m™ said...

ekeke...betol tuh ash...dak2 pompuan especially...sume jenis girang + latar belakang cool2...

hahax..zafree...doksoh marah...syntax error jek...bunyi ejaan pon lebey kurang...dah settle da pon...

zafree said...

warna warni denver...

wakaka

juan said...

les btol aku, klas korang berwarna pelangi. aku maseh lg mencari warna2 dlm klas aku. adessss.

~sARa_kACaK~ said...

emmm~~asal sme org ckp bnde y sme? msti mle2 egt aku pndiam n then rpenye..rpenye...arrrr...ape 2?raksasa y bising?hahahahaha..xper la..itu la diriku..c sara kacak..hoho~

yatiE yaNg hEbat said...

eii,adam puji ak dow..haha.bangga2.tinkiu2..wey.ak nyer cal besa2 jela.jgn nk xgrate lak..
denver best!!!
adam klas rep yg kewl!!!
sarah kOcak pdiam???xkot.hee