Monday, March 16, 2009

Pintu Keluar dr Kesibukan...

pelik gak bila lama2 aku dok menung kat tajuk post kali nih...heh...bantai jek la...maksudnyer boley ditafsir ikot korang la...

atas dasar aku nih ada short term memory, baik la aku post dulu apa yg aku alami utk ahad lepas...vacation kat melaka...selepas berapa tahun tak gi vacation...huhu...

nih hadiah perpisahan aku dr Sherry (nama glemer kucing bunting kat Cendana) sbelom aku balik

yup...mata malaysia...eye-of-malaysia...baru aku taw dah pindah sini...mmg kalo aku duk kolej sama cam aku duk bawah tempurung...haiz...(=.=)''
bilik tuh dipanggil gondola...aku ingt gondola yg sampan utk couple kat Venice, Italy kan?

sebenarnyer time kecik2 dulu aku gayat naik ferris wheel...skrg dah tak takot da...yay!!
tapi adik aku plak mewarisi tetakutan aku dlu...hahax...
siblings aku yg sume pakai kasut saiz sama...tapi umur lain2...hahax...
lepas mata malaysia, gi jejalan kat muzium...geng baba nyonya tgh wat persembahan...
kota A'Famosa...1st time aku masok sejak lahir...mmg katak bawah tempurung tol la aku nih...
baru taw kota nih rupe2 nyer graveyard...sekargo batu nisan ada kat sinih...
kagum giler ngan ukiran diaorg...ada lagi cantik dr yg ni...
batu nisan feveret aku...kenapa? sila lihat gambar di bawah...
nasib nama tak sama jek...tarikh matinyer sama plak ngan tarikh lahir aku...musykil nih...
femili riang~~

kat depan dataran pahlawan...signboard nih cam ada bnyk maksud..."selamat datang dan anda boleh cari makanan halal di hadapan" atau "selamat datang makanan halal"...hurm...

lepas tuh kitaorg gi plak umbai utk santap ikan bakar...giler ah, kat sinih pon ada tol...cam highway plak....ekekek...

otak-otak kat meja tuh serius tak sedap!! cam jelly... ttp otak-otak pantai timur gak di hati...pure ikan dan rempah...

peh...camnih makan pon da mahal giler babeng...tapi nak merasa apa yg di war2 kan...sanggup...

nasib la ada masa sket nak vac...rabu dah nak kene balik cendana wat keje...ades...serupa cam tak cuti plak...keje setandan... (T_T)

15 comments:

ct.mashitah said...

alamak, adam lahir 9 april la.
kne siap2 nk wish kul 11:59 nih! ;p

aisya said...

eh eh. xley. xley. mashi. aisya nk wish dlu! hahahahaha.

oh. adam gayat ke? hihi. org tnggi2 slalu gayat kn? lbey baek jdii comel2 cm aisya. :p x gayat pn. haha.

ct.mashitah said...

eh mane boleh! aisya ni suke nk tiru kte..
btw, aisya, kte lagi comel la! hahaha

a d a m™ said...

haha...korunk nih tak habis2...ekekek...aku tak kisah mana pon besday aku...

=)

ct.mashitah said...

eh, adam x kisah la plak.
k la aisya nk wish dlu wish laa. huhu ;p

aisya said...

tak kire. aisya lgi comel. xD

tpi comel dri sgi ktinggian aisya kalah kot dgn mashi. hihihi. xD

Arif said...

malacca seems FUN!

Arif said...

malacca seems FUN!

a d a m™ said...

to arif: yup...melaka mmg best...cume yg tak best nyer, cuaca...panas seyh... (>.<)

to mashi n aisya: asalkan ada gak org wish aku, sejuk ati aku...huhu..

aisya said...

takpe lah. xnk wish lah.
>:)

hahahhaa.~ ;D

a d a m™ said...

aisya jahat...huhu...kokkokkkokkkoook

ct.mashitah said...

ala.. aisya, kte pn xnk wish jgk. ;p

aisya said...

embekkkkk..
embekkkkkk..
embekkkkkkk..

:P

eshad phantom said...

adam, nanti ak siapkan telor 4 april ni ek..
hehehe..
ak ajak satu denver join skali..

a d a m™ said...

to irshaad: telor utk per gak?