Saturday, March 28, 2009

Dodgeball & Luau Party

DODGEBALL

peh...dodgeball mmg antara sukan yg paling pelik pernah aku join...1st time la kot main sukan yg cam sepak takraw la bagi masyarakat US...bukan ttg cara main, tapi dari segi penerimaan sukan tu...ala2 sukan tradisional US la...heh..

Teammate aku terdiri daripada :

  • Fazira (Leader)
  • Aku
  • Firdaus (Jijik)
  • Alia
  • Amin
  • Syazwi
namun begitu, tetiba plak asri gi tuka nama team aku ikot suka dia..."Adam's Crew"...ades...balik2 gune nama aku...

target kami sebenarnyer nak balik awal dengan tewas masa 1st match...boleh aku balik tido alang2 aku dah pancit sbb demam...namun, nasib selalu menyebelahi team aku...syukur...tapi tewas kat quarter-final...lawan senior...keadaan aku yg dah pancit menyebabkan aku antara org paling awal kene kuar...(>.<) mungkin diaorg target aku sbb 2 match sebelum nih aku jek yg wat 1st kill...ades...

memang target dlm hidup aku nak try bnyk jenis sukan yg pelik2...setakat nih dah lebih 10 jenis sukan aku try...harap dpt jumpa lagi sukan pelik2...(^-^)

LUAU PARTY

selepas main dodgeball sampai nak pancit tahap gaban, baru sedar ada Luau Party...party nih ada unsur2 Hawaii, jadi anda sume boleh gambarkan la sket2 camner keadaan party tuh kan? mesti cam ada pokok kelapa, ada skirt gune pelepah kelapa, ada air kelapa, ada nenas, ada pasir2...ada campfire...ada hoola-hoop nyer competition... ada org menari2...

tapi semua itu hanya la dlm imaginasi anda...semua itu tidak benar tatkala aku sampai kat party tuh...bila masok pintu utama party tuh, pelayan bagi la kalung bunga plastik (cam murah tahap cipan plak bende alah tuh)...

bila aku masok jek, .......................................... =.= ................................................

macam suasana gi ceramah motivasi plak...senyap jek...ada pulak la tayangan video dr senior ACTP (American Credit Trasfer Program) yg berunsur lucah seperti aktiviti mengolon (blow-job) walaupun tak tunjuk terang2 dan menggalakkan penonton berfikiran negatif...serius KARUT !!! (tapi credit la kepada yg dah usaha wat video tuh...satu markah effort untuk anda)

lepas tuh ada la sket2 tarian...makan2 (tak sistematik langsung bagi makanan) ...kaunter air (boleh lak tak cukup cawan...siapa yg tukang bajet nih??)...

akhir kata, memang party nih satu failure... (>.<) maaf kpd sesiapa yg organize party nih...mungkin aku terlalu peka dlm mencari kelemahan sesuatu bende...aku rasa kalo bagi member aku yg duk seat naib YDP JPKC boleh organize lagi bagus daripada party nih...huhu...

9 comments:

ct.mashitah said...

all i cn say... sabar adam.
evnthough i knoe wut i say means nothing.. (tgh emo...... mood tgh pelik sepelik game dodgeball tu)

a d a m™ said...

haha...marah time tuh jek la...dah balik habis la marah...dpt enjoy ngan kawan2...lagi best dr gi party camtuh...heheh

ct.mashitah said...

huhu. gud for u..
hee. adam ni ckp2.. nta2 mashi yg organize luau party tu. ;p

aisya said...

hihihi. :p
x smpt nk tgk adam dlm kklhn. haha.
igt nk stay. tpi sume org dlm klprn.
tpi bes kn dodgeball?
aisya ske. aisya ske. jom maen lgi. hahaha. *wlaupn klah n cm x bgi ape2 sumbgn*

adam terer. :p bnuh2 org. hehe.

p/s - luau x bes. luau x bes. luau x bes.

Zafree said...

aku x terase pun nak terlibat ngan indulgence week sejak awal2 lagi kot

hoho

aku x suker sgt meriah2 gini

sedang2 sudeyh~

ct.mashitah said...

zafree bgitu.. mrendah diri. haha. ;p

a d a m™ said...

haha...tapi bende nih once in a lifetime exp...so agak rugi la kalo miss...tuh yg aku try gi sume acara...

Anonymous said...

macam KAU boleh organise lebih bagus? cakap banyak.

a d a m™ said...

aik? organizer marah ngan guest sbb kutuk? tanda anda mmg tak layak jadi organizer...org terpaksa pilih kau sbb ko je sng nak kene paksa tanggung kerja remeh temeh tuh...

aku tak kata aku terer organize...aku kata aku kenal org yg lagi berkaliber dlm organize2 nih...dan dia wujud kat intec skrg...